divendres, 22 de març del 2024

Actualización del relato de navidad en forma de belén social.Posibilidades y límites. Nou article publicat

Ja fa gairebé un any que vaig presentar aquest article en una interessant revista científica d'antropologia que publica la Universidad de Jaén. Tot el que va relacionat amb les publicacions científiques de l'àmbit social tenen uns tempos molt lents. El cas és que avui ha sortit ja publicat l'article, i com sempre és un motiu de molta alegria. 

Es tracta d'una recerca al voltant de la recepció que va tenir el pessebre d ela Plaça de la Vila de Vilanova de l'any 2021. Ja va sortir un article divulgatiu, fruit d'aquest mateix treball, en la darrera revista Naixement que publica la Federació Catalana de pessebristes i properament la revista Caramella de cultura i música populars també en publicarà un altre.

La revista Antropolgía experimental té el segell de qualitat de la FECYT, està indexada en diverses bases de dades com CARHUS plus+18. Que el pessebrisme vaig fent-se lloc com a tema de recerca científica en aquesta mena de publicacions és molt important de cara a donar-nos rellevància, especialment en aquests moments en que volem que sigui reconegut com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Podeu trobar l'article en aquest enllaç.